Kabakgillerden sürüngen gövdeli bitki türü ve bu bitkinin iri meyvesidir.
FAYDALARI:
-Bağışıklık sistemini güçlendirir.
-Yüksek tansiyonun düşmesinde etkilidir.
-Kalp ve damar sağlığını korur.
-Astım hastalığına iyi gelir.
-Göz sağlığını korur.
-Kas ağrılarını azaltır.
-Virüslerin akciğerde uzun müddet kalmasının önüne geçer.
-Saç derisinde oluşan yaraların tedavisinde fayda sağlayarak saç tellerini onarır.
-Kanın pıhtılaşmasını önler.
-Hoş kokusuyla vücut kokularını giderir.
-B vitamini sayesinde vücuda enerji verir.
-Gözaltı morluklarının hafiflemesini sağlar.
-Hamilelerde mide yanmasını ve bulantıyı önler,
-Kadınlarda adet düzensizliklerinin önüne geçer,
-Cinsel isteksizliği önler,
-Kabızlığı önleyerek rahatlama sağlar,
NASIL SAKLANMALI?
Kavunun kabuklarını temizleyin, küp şeklinde doğrayın ve kesilen parçaları pişirme kağıdına serin. Buzlukta tamamen donana kadar bırakın. Sonrasında, donan kavun dilimlerini buzdolabı poşetine aktarın ve havasını olabildiğince alın. Kavunu derin dondurucunun en derin kısmına yerleştirerek 8 aya kadar saklayabilirsiniz.
MEVSİMİ
Temmuz, Ağustos, Eylül