Armut Santa Maria, İtalya‘da Wilians ve Cossia çeşitlerinin melezlenmesi ile elde edilmiş, ağaçları yarı dik ve kuvvetli gelişen, oldukça verimli bir çeşittir
Geniş adaptasyon kabiliyeti nedeniyle armut ülkemizin farklı ekolojik bölgelerinde yetişme imkanı bulmuştur.
Armut elmaya göre soğuklara daha az dayanıklı, sıcaklık isteği daha fazla olan bir türdür.
FAYDALARI
-Armut kabuğunda bolca lif miktarı bulunmasından dolayı sindirime iyi geldiği bilinmektedir.
-Armut kabuğunun iltihap önleyici özelliği vardır
-Armut içerisinde yüksek miktarda C vitamini bulundurur. Bu durumda da armut, yaraları iyileştirici özelliği ve bağışıklık sistemini güçlü tutmasıyla bilinir.
-Kanın pıhtılaşmasına engel olur
-Kemiklere iyi gelir
-Armutta bulunan antioksidan bileşikleri; kanseri ve makula dejenerasyonu önlemek, vizyon geliştirmek, erken yaşlanma ihtimalini düşürmek, cilt sağlığını korumak ve aynı zamanda beynin gücünü ve işlevselliğini arttırmaktadır.
NASIL SAKLANMALI?
-Armut, buzdolabında üzeri açık kalıp, hava alacak şekilde buzdolabı poşetinde saklanabilir.
-Büyük kilitli poşet içine yerleştirip, havasını alarak kapatın.
MEVSİM
Ekim, Kasım, Aralık